Platen Rådgivning

Parterapi.

I Aalborg / Nordjylland.

 

Gi` jeres parforhold en chance med parterapi - man skal ikke lade sig nøjes når det handler om sit parforhold. Det er et vigtigt sted at være i trivsel - at føle sig værdsat og respekteret - ligesom det sexuelle osse har en stor betydning. Hvis parforholdet fungerer og det ikke er konflikter og skænderier, der fylder mest i ens hverdag, er der mange ting, som går lettere. Ens par/familie og arbejdsliv er vigtigt.

Parterapi er et af de områder, hvor jeg har mange års erfaring. Det er efterhånden blevet så almindeligt at anvende parterapi at det udgør langt mere ned havldelen af min arbejdsdag.

Kommunikation - forskellighed - forståelse - fordeling af ansvar - utroskab - sex - ol. er nogle af de problemer som rigtig mange parforhold står i.

Vi kan via parterapien finde nogle nye veje for jer at gå -så I igen får gnisten - kærligheden - glæden  tilbage i parforholdet.

Kom og få konkret vejledning for, hvordan man opnår en god dialog med sin partner, således I begge føler jer respekteret - set - hørt - anerkendt og værdsat.

 Jeg har som parterapeut mange erfaringer med parterapi, hvor det lykkes for parret at blive sammen  - og i de parforhold, hvor det ikke lykkes ser jeg ofte parret gå fra hinanden med forståelse. Parterapien vil bære præg af, at vi sammen finder frem til netop den løsning som er den mest rigtige for jer og jeres familie.

I parterapi kan der hos mig som parterapeut hentes hjælp til det etablerede parforhold - nyt som gammelt, unge som ældre, med eller uden børn.


Der kan være mange grunde til at gå i parterapi fx.

Kommunikationsproblemer - Ansvarsfordeling - Magtkampe - Manglende respekt og værdsættelse -For lidt sex - Irritation over hinanden - Små ting, der pludselig bliver til  store problemer - Manglende forståelse for hinanden - Skænderier - Kontrol -Jalousi - Økonomi  - Stress - Utroskab - Sygdom - Dødsfald - Depression - Skilsmisse - Problemer med børnene - For meget alkohol - Svigerforældre problematik m.m.- der er ingen grænser for, hvad er kan tages op i parterapi.

 

Hvornår søger man parterapi?

Som regel, søger man en parterapeut når man ikke længere kan overskue de problemer man står i - i sit parforhold. Når samlivet er gået i stå og hverdagen bliver en pestilens. Når man ikke føler sig set/ værdsat/ respekteret og forstået af  sin partner. Når det hele begynder at gå skævt , skænderierne bliver mange - ansvaret ikke ligeligt fordelt - der mangler gnist/ sex / intimitet -  Når fortroligheden  er forsvundet og kommunikationen går skævt. Man har brug for en udenforståendes/parterapeuts hjælp til at komme videre med de ting, der er gået i hårdknude i parforholdet. Jeg oplever ofte en af parteren i et parforhold føler at ansvaret ligger hos hende/ham - at en af parterne har strukket sig for langt - og gået for meget på kompromis med sig selv -  enten i forholdet på arbejdspladsen eller andre steder. Dette kommer således ofte til udtryk i parforholdet på en uhensigtsmæssig måde - og det hele begynder at gå ned ad bakke. Her er der i høj grad brug for parterapi  til at få skilt tingene ad. Jeg vil som parterapeut være behjælpelig med at anskue problemerne på nye måder, og ofte vil man opleve at det er små ting, der har vokset sig store og er blevet uoverskuelige, at problemet har fat et helt andet sted end man selv havde forestillet sig. man vil osse opleve, at der kan findes en løsning - og at man rent faktisk kan komme videre sammen.

Som parterapeut vil jeg via parterapi:

 • hjælpe jer med at finde nye måder at komme videre i parforholdet på.
 • lytte til hver enkelt - give plads til dialogen mellem parterne og hjælpe med kommunikationen.
 • hjælpe jer til at se, hvilke muligheder I har for at ændre på gamle, fastlåste og uhensigtsmæssige vaner og mønstre i parforholdet.
 • arbejde på, at I bliver bedre til at lytte til hinanden og respektere hinanden.
 • hjælpe jer med at kommunikere mere direkte og klart for at styrke samarbejdet og parforholdet mellem jer.
 • hjælpe jer med at få øje på både jeres egne og partnerens gode grunde til at være den I er.
 • hjælpe jer med at få en større forståelse for både jer selv og hinanden.
 • acceptere forskellighed - og se det som en styrke i parforholdet
 • hjælpe med udvikling og forandring for den enkelte og for forholdet.
 • hjælpe med at få en bedre stemning og derigennem kærligheden til at blomstre igen.

Hvad opnår I ved parterapi?

Lettelse og glæde over 

 • i parterapi får i mulighed for at sige nogle ting, som I måske ikke har fået sagt før.
 • at finde ud af, at problemerne kan løses.
 • at lære sig selv og sin partner bedre at kende.
 • at I hver især føler jer anerkendt, mødt og forstået.
 • ikke at føle sig forkert og kritiseret.
 • at høre ting fra mig, som I ikke selv har tænkt over.

I enkelte tilfælde kan man også gå tynget fra en parterapi/samtale, med fornemmelsen af, at et stort stykke "arbejde" ligger forude før tingene vil løses.

Allerede efter første parterapi/samtale skulle I gerne gå herfra med konkrete råd om, hvordan I kan ændre på den situation, I står i lige nu.

Antal gange:
Det kan variere meget. Efter første parterapi vil jeg vurderer, hvor mange samtaler, der vil være behov for. 

Jeg bestræber mig altid på at have plads til at tage jer ind til første samtale inden for en uge, hvis I er interesseret, desuden har jeg fleksible åbningstider.

NB. Jeg har som parteraput/familieterapeut mange års erfaring med skilsmisse, teenagefamilie og stedfamilie problematikken og laver temaaftener for stedmødre i det omfang der er brug for det.

Se også siden om familieterapi.

Ultimate Web